ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αργολίδα – Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Αρκαδία (pics)

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αργολίδα – Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Αρκαδία (pics)

Έντονα καιρικά φαινόμενα και τεράστιες ποσότητες βροχής δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και λιγότερα στη Λακωνία.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στην Πελοπόννησο καταγράφηκαν στο Άργος (43 χιλιοστά) και στην Τρίπολη (30 χιλιοστά).

Οι μεγάλες ποσότητες νερού δυσκόλεψαν το Κυριακάτικο απόγευμα για κατοίκους αρκετών περιοχών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρόλο που είχαν ληφθεί μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα στην Αργολίδα, σε περιοχές των Δήμων Άργους –Μυκηνών και Ναυπλίου πλημμύρισαν δρόμοι, τα νερά έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών και τα υπόγεια πολυκατοικιών και καταστημάτων, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να γίνει άντληση υδάτων.

Στο Άργος από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν δρόμοι κοντά στο ΚΤΕΛ και στο Αρχαίο Θέατρο.

Στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου ένας κεραυνός που έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ προκάλεσε ολιγόωρη διακοπή ρεύματος σε αρκετά σπίτια και καταστήματα .

Στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στο Δήμο Τρίπολης, εκτεταμένες ζημιές έχει προκαλέσει η νεροποντή σε καλλιέργειες του κάμπου της Μαντινείας .

Κηπευτικά, αχλάδια και πατατοκαλλιέργειες στα χωριά Ζευγολατιό και Νιοχώρι έχουν θαφτεί στη λάσπη και αναμένονται οι εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» το μεσημέρι της Κυριακής (24/06) το Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας που απέχει 2-3 χλμ από το κέντρο της Τρίπολης.

DSC 1188

Από τη δύναμη και τη μανία του ανέμου καταστράφηκαν μνήματα, αποκολλήθηκαν μαρμάρινα τμήματα και έσπασαν τζάμια χωρίς ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης απευθύνει έκκληση στου δημότες να πάνε στο Κοιμητήριο για να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς και να φροντίσουν για την αποκατάσταση των μνηματων.

Στη Λακωνία δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα, προσοχή όμως χρειάζεται να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται στην Παλιά Εθνική Σπάρτης –Τριπόλεως γιατί παρατηρούνται φερτά υλικά στο διάφορα σημεία του οδοστρώματος.

Η πολιτική Προστασία των Δήμων βρίσκεται σε ετοιμότητα, θα πρέπει όμως και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τις επόμενες ώρες.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ - Φωτογραφίες argolikeseidiseis