ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Ραγδαίες εξελίξεις για το φονικό στο Αμάρι - Φέρεται να ομολόγησε ο 24χρονος

Ρέθυμνο: Ραγδαίες εξελίξεις για το φονικό στο Αμάρι - Φέρεται να ομολόγησε ο 24χρονος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Αμάρι, καθώς ο 24χρονος που είχε συλληφθεί ως ο δράστης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

rethimno dolofonia4
rethimno dolofonia4

Παράλληλα, το μεσημέρι της Δευτέρας (02/07) ο 25χρονος αδελφός του που αναζητούνταν από τις Αρχές παραδόθηκε. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, σύμφωνα με το cretapost.gr.

O 24χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι προηγήθηκε συμπλοκή με αποτέλεσμα ο ίδιος να πυροβολήσει εναντίον του 63χρονου, προκειμένου να σώσει τη ζωή του, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Σε βάρος του 24χρονου απαγγέλθηκε κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι δύο αδελφοί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σφαίρες στο θώρακα και το κεφάλι δέχτηκε ο 63χρονος κτηνοτρόφος, κατά την φονική επίθεση που σημειώθηκε, εις βάρος του από 24χρονο που φέρεται να τον πυροβόλησε, για προσωπικές διαφορές, στο Άνω Μέρος, Αμαρίου Ρεθύμνου, την Κυριακή (01/07).

Ο νεαρός εν συνεχεία συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή

Σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης οι σφαίρες ήταν 3, δυο στον θώρακα και μία στο κεφάλι, αναφέρει το Neakriti.gr.

«Σίγουρα δέχθηκε τρεις σφαίρες σε θώρακα και κεφάλι. Στον θώρακα χτύπησε τα ζωτικά όργανα, ενώ στο κεφάλι προκλήθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Μέσα σε ελάχιστα λεπτά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα του», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Neakriti.gr ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Ενώ αναφορικά με το πώς τραυματίστηκε ο νεαρός άνδρας που βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού στο όχημα που επέβαινε το θύμα, ο κ. Παπαδομανωλάκης υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για άσχετη σφαίρα, αυτή που τον βρήκε. «Μια από τις δύο σφαίρες που χτύπησε στο θώρακα τον 63χρονο κτηνοτρόφο, μπήκε στο σώμα του και βγήκε και εν συνεχεία καρφώθηκε στο σώμα του συνοδηγού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί».

Το τελευταίο «αντίο»

Η εξόδιος ακολουθία για τον 63χρονο κτηνοτρόφο εψάλη σήμερα στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου παρουσία σύσσωμης της κοινότητας, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί.

Συντετριμένες οι κόρες του θύματος και οι στενοί συγγενείς αποχαίρετησαν τον 63χρονο ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι στην κυριολεξία «καζάνι που βράζει».