Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο του υδραργύρου

Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο του υδραργύρου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο, σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ θα είναι οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φτάσει από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες θα έχει η συμπρωτεύουσα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες με τους ανέμους να είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά,  την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία αίθριος, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να φτάνει από 5 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός στα νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με αραιές νεφώσεις το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο βορειοανατολικοί τοπικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 4 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθεί παγετός κατά τόπους.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν Τοπικές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί πρόσκαιρα τοπικά στην Κρήτη 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.