ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη (pics&vids)

Επεισόδια στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη (pics&vids)

Διαμαρτυρία για την Μακεδονία πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες στο Λευκό Πύργο.

Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φωνάζουν συνθήματα όπως «Εδώ οι πατριώτες στο Hyatt οι προδότες» και «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία».

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Λεωφόρος Νίκης και οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Άτομα που νωρίτερα διαδήλωσαν στη περιοχή του ΙΚΕΑ για τη Μακεδονία επέστρεφαν με τα οχήματά τους προς τον Λευκό Πύργο και όταν πέρασαν έξω από την κατάληξη «Σχολείο» στη οδό Βασιλέως Γεωργίου σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και ακολούθησαν επεισόδια.

Αυτή την ώρα η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Νωρίτερα, διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, συγκεντρώθηκαν στον τερματικό σταθμό «Ικέα» του ΟΑΣΘ και ξεκίνησαν πορεία με σκοπό να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου διαξάγεται αυτή την ώρα η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ηγετών των παραπάνω χωρών.

Ωστόσο, η διαδήλωση σταμάτησε σε μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων εκατό μέτρα πριν τον οδικό κόμβο «Πράσινα Φανάρια». Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα παρέμειναν ως τις επτά το απόγευμα στο σημείο και στη συνέχεια επέστρεψαν στα αυτοκίνητά τους για να κινηθούν με αυτοκινητοπομπή μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσαν θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 μμ στο Λευκό Πύργο.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr που ακολουθεί καθώς και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.