ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα ήθους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Βοήθησε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στο δρόμο (pic)

Μαθήματα ήθους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Βοήθησε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στο δρόμο (pic)

Μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου και να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στου παγκόσμιου αθλητισμού, όμως για πολλοστή φορά απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του, την απλότητά του, αλλά και το ήθος που τον διακρίνει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που λιποθύμησε λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε την Πέμπτη (5/7) στην Αθήνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 23χρονος σούπερ σταρ του ΝΒΑ και της Εθνικής ομάδας του μπάσκετ, είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα να καταρρέει σ' ένα στενό στο Γουδή και αμέσως έσπευσε σε βοήθεια μαζί με μια κοπέλα.

Αρχικά, μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο, αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και πρόλαβε να κρατήσει τον ηλικιωμένο πριν καταρρεύσει αναίσθητος. Όμως το βάρος του παππού ήταν μεγάλο για εκείνη.

Τότε σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε ο Γιάννης, που έπιασε τον ηλικιωμένο, τον σήκωσε και τον έβαλε να καθίσει σε μια καρέκλα για να συνέλθει.

Μόλις η γυναίκα γύρισε για να δει ποιο ήταν το πρόσωπο που βοήθησε εκείνη αλλά κυρίως τον άτυχο άνδρα, έμεινε έκπληκτη καθώς μπροστά της ήταν ο Έλληνας αστέρας.

Με τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που τον διακρίνει, την ρώτησε τι συνέβη, αν γνωρίζει τον ηλικιωμένο, ενώ έμεινε για αρκετή ώρα στο σημείο μέχρι εκείνος να συνέλθει.

Αφού τον βοήθησαν να καθίσει, φρόντισαν να καλέσουν το 166 και όπως ανέφερε η συγκεκριμένη κοπέλα μέσω Facebook, ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς ανέλαβε τα πάντα.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα στην ανάρτησή της αναφέρει:
«Είσαι τεράστιος αθλητής και σήμερα διαπίστωσα πόσο τεράστιος άνθρωπος είσαι...

Σ' ένα στενάκι του Γουδιού, γυρνώντας από μάθημα.

Ένας παππούς καταρρέει σχεδόν...

Τρέχω να τον κρατήσω και τον ακουμπάω με την πλάτη σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο…

Και κάπου εκεί νιώθω δύο χέρια πίσω μου να με βοηθάνε σηκώνοντάς τον κι ακουμπώντας τον στο πεζοδρόμιο. Τρέμοντας κάλεσα το 166 και όλα τα υπόλοιπα τα έκανες εσύ. Και δεν ήταν λίγα».

213353