Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η γυναίκα «αράχνη» - Πώς έστηνε απάτες σε χρεωμένους και θησαύριζε

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα η γυναίκα «αράχνη» - Πώς έστηνε απάτες σε χρεωμένους και θησαύριζε

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία της η 46χρονη, η οποία προσποιούμενη τη δικηγόρο, φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες πολίτες από το 2013 έως σήμερα, υποσχόμενη λύσεις σε χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, η γυναίκα - «αράχνη» αποκόμισε οφέλη που φέρεται να ξεπερνούν 2 εκατομμύρια ευρώ!

Η 46χρονη απολογήθηκε στον ανακριτή για σωρεία κατηγοριών καθώς φέρεται ως αρχηγός κυκλώματος που μέσω διάφορων τρόπων, ακόμα και μέσω μέντιουμ, εντόπιζε ανθρώπους με χρέη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δήθεν δικηγόρος, στην πραγματικότητα ανεπάγγελτη, υποσχόταν πως «θα λύσει όλα τα προβλήματα» καθώς εμφανιζόταν ως ειδήμονας σε ζητήματα χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και «κόκκινων» δανείων.

Ενδεικτικό είναι πως από τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει πως η 46χρονη έχει οφειλές στο Δημόσιο πάνω από 1.000.000 μόνο για τον περσινό ΕΝΦΙΑ, καθώς φαίνεται να έχει αποκτήσει δεκάδες ακίνητα από θύματα της παράνομης ομάδας που εμπιστεύτηκαν τη «δικηγόρο».
Μαζί με την αρχηγό του κυκλώματος, στον ανακριτή απολογήθηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ο σύζυγος της, ένας επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και μία γυναίκα που εμφανιζόταν ως σωματοφύλακας της αρχηγού. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.