ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη

Στο νοσοκομείο η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (06/07) η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, η κατάσταση της υγείας της κυρίας Γεωργίας επιδεινώθηκε μετά την έναρξη της δίκης όπου συνάντησε από κοντά την περασμένη Τετάρτη τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη της.

Μέσα στο δικαστήριο κατέρρευσε μάλιστα στα χέρια των δικών της ανθρώπων πολλές φορές, ενώ λίγο μετά τη διακοπή της δίκης τα παιδιά της τη μετέφεραν άρον άρον στο σπίτι τους.

Στο πλευρό της βρέθηκαν και ειδικοί για να τη βοηθήσουν.

Είναι εκεί γιατί θέλει να ακουστεί η φωνή του παιδιού της. Οι δικηγόροι της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη έχουν ζητήσει να εξεταστούν την ερχόμενη Πέμπτη στη δίκη και άλλοι μάρτυρες. Τα αδέρφια της επιμένουν ότι η 32χρονη εφοριακός φοβόταν λόγω της δουλειάς της.
«Φοβόταν, την απειλούσαν, φοβόταν διάφορα πράγματα και μας το έλεγε», λέει η αδερφή της, Κωνσταντίνα.

«Είχε φοβίες για τη δουλειά της, δεν μου είχε πει για απειλές», λέει ο αδερφός της, Γιάννης.

Ο πατέρας της, Κώστας Ζέμπερης, αποκαλύπτει από την πλευρά του ότι είχαν επιχειρήσει να τη δωροδοκήσουν:

«Είχε πολλές φοβίες σχετικά με τη δουλειά της, μην κάνει κανένα λάθος, ήταν αρκετά υπεύθυνη. Είχε κάνει και ασφάλεια νομικής προστασίας. Δεν μου είχε πει κάτι για συγκεκριμένες απειλές. Ξέρω ένα περιστατικό που είχε πει η ίδια ότι είχαν πάει να την χρηματίσουν με 20.000 ευρώ. Περίπου 1,5 μήνα πριν το θάνατό της μου είπε ότι πήγαινε για έλεγχο στην Μήλο και στον Πειραιά».

Υπενθυμίζεται ότι στις καταθέσεις του ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει τη δολοφονία.

Ο Μανώλης Σοροπίδης στην πρώτη του κατάθεση μετά τη σύλληψή του ισχυρίστηκε ότι εκείνος σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη για να τη ληστέψει. Λίγες μέρες μετά αλλάζει την κατάθεσή του και ισχυρίστηκε ότι τη σκότωσε εκτελώντας την εντολή κάποιου τρίτου. Στο δικαστήριο αρνείται τώρα όλες τις κατηγορίες.

Η 32χρονη εφοριακός δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο, στις 18 Οκτωβρίου 2017, όταν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος τη σκότωσε με 14 μαχαιριές.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε. Υποστήριξε ότι σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Πηγή: STAR