Βρέθηκαν οι δράστες της απαγωγής 64χρονης στον Μυστρά

Βρέθηκαν οι δράστες της απαγωγής 64χρονης στον Μυστρά

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης αρπαγής 64χρονης στο Μυστρά Λακωνίας, στις 16 Αυγούστου του 2011 έφτασε η αστυνομία. Τότε, τρεις άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, είχαν μπει από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία στην περιοχή Μυστρά, όπου διαμένει ζευγάρι Ελλήνων (66 ετών ο άντρας και 64 ετών η σύζυγός του).

Με την απειλή μαχαιριού έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κυνηγετικά όπλα, που κατείχαν νόμιμα.Στη συνέχεια, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ζευγαριού, οι δύο από τους δράστες μετέφεραν τους παθόντες, με δεμένα χέρια και καλυμμένα τα κεφάλια τους, σε υπαίθριο χώρο της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, όπου εγκατέλειψαν τον άντρα εντός του αυτοκινήτου και αναχώρησαν με άλλο αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους τη σύζυγό του.

Οι δράστες, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, απαιτούσαν από τον 66χρονο την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του.Τρεις μέρες αργότερα, η 64χρονη εντοπίστηκε από ιδιώτη στην Επαρχιακή Οδό Σπάρτης – Γυθείου, αφού διέφυγε από το χώρο όπου την κρατούσαν οι δράστες, χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εμπλέκονται συνολικά πέντε δράστες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα στη Σπάρτη (Έλληνες ηλικίας 37,39 και 36 ετών ), ενώ οι άλλοι δυο είναι αλλοδαποί και αναζητούνται.