ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Φωτιά:Συνολικά 22 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6.00 χθες το πρωί μέχρι τις 6.00 σήμερα. Σημαντικότερη αυτή της Ανατολικής Αττικής, με τους - τουλάχιστον - 81 νεκρούς.

ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ 22 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές:

- Στην Κινέτα, όπου η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/07/2018) από την περιοχή «Αέρας» στα Γεράνεια Όρη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Επί τόπου επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 9 οχήματα ΟΤΑ, 10 υδροφόρες, 3 μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα

- Στην Καλλιτεχνούπολη, υπάρχουν διάσπαρτα μικρά μέτωπα, τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα υπό το φόβο των αναζωπυρώσεων. Κατά τα λοιπά, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενδεικτικά, επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, έξι εθελοντικά οχήματα με 12 εθελοντές, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα ΟΤΑ και 5 μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται, βάσει της επίσημης ενημέρωσης από την Πυροσβεστική, όιτι στις πυρκαγιές τις Αττικής συνδράμουν, επιπλέον 64 πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Κύπρο, δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας βοήθεια και από την Ρουμανία.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν η φωτιά στην περιοχή Μόντε Σμιθ, στην Ρόδο, καθώς αθώς και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοίλα Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε επίσης: