Βροχερός ο καιρός σήμερα

Βροχερός ο καιρός σήμερα

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Πρόσκαιρες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και πιθανώς την Ήπειρο. Σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανεμών στο Ιόνιο.

Αραιές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Τοπικές νεφώσεις αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και πιθανώς την ήπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις στα βόρεια πιο πυκνές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και πιθανώς στην κεντρική στερεές πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.