ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία από τον άνθρωπο που είδε τις φλόγες να περνούν από πάνω του

Φωτιά Μάτι: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία από τον άνθρωπο που είδε τις φλόγες να περνούν από πάνω του

Ανατριχίλα προκαλεί μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία ενός ανθρώπου που επέζησε από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περιγράφοντας πώς έζησε τον εφιάλτη.

Ο κάτοικος του Νέου Βουτζά, Κωνσταντίνος Γκίκας, ο οποίος τράβηξε το συγκλονιστικό βίντεο με τη φωτιά να περνά σε απόσταση αναπνοής από αυτόν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε ότι «μόνο οι εθελοντές είναι δίπλα μας», ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί σε όλα όσα έζησε τη «μαύρη» εκείνη Δευτέρα.

«Πήγα να σώσω τα ζώα μου. Έχω γάτες, περιστέρια, χελώνες, κότες και χήνες. Δεν υπολόγισα όμως ότι η φωτιά θα έρθει τόσο γρήγορα. Μέσα σε δέκα λεπτά πέρασε και έκαψε τα πάντα. Είχα άγγελο γιατί πήγα στο πλάι του σπιτιού, έριξα ένα κουβά νερό πάνω μου και όταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

«Οι εθελοντές φέρνουν νερά και φαγητό, ενώ βοηθούν στον καθαρισμό. Κανένας άλλος. Δώδεκα εθελοντές με βοηθούσαν χθες να καθαρίσω το σπίτι μου».

Παράλληλα, ο κ. Γκίκας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η τύχη δεν ευνόησε μόνο τον ίδιο αλλά και την γυναίκα και το παιδί του που σώθηκαν «απλά επειδή δεν άκουσαν τις οδηγίες των αστυνομικών», ενώ αποκάλυψε πως ο λόγος που δεν έφυγαν από το σπίτι ήταν επειδή ο 88χρονος πατέρας δεν ήθελε να το εγκαταλείψει…