ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος 2018: Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι - Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Δεκαπενταύγουστος 2018: Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι - Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Αυξημένη είναι και σήμερα Κυριακή (12/08), η κίνηση από το λιμάνι του Πειραιάαλλά και από αυτά της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω της εξόδου και των τελευταίων εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει και σήμερα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών των οχημάτων, ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Διαβάστε επίσης: Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι - Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 25 δρομολόγια πλοίων, 15 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε εδώ τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της εξόδου

Χθες Σάββατο 11 Αυγούστου από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 27 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 35.579 επιβάτες, 6.552 οχήματα, 498 φορτηγά και 1.304 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 35 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 8.877 επιβάτες, 999 ΙΧ, 47 φορτηγά και 414 δίκυκλα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 15 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυλάδων 10.326 επιβάτες, 2.115 οχήματα 23 φορτηγά και 250 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 6 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 2.992 επιβάτες, 787 οχήματα, 13 φορτηγά και 79 δίκυκλα.

Ταλαιπωρία με το Blue Star Paros

Στις 02:15 τα ξημερώματα αναχώρησε τελικά από το λιμάνι της Σύρου με 1.131 επιβάτες, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros που χθες στις 7 το απόγευμα κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του, παρασύρθηκε εξαιτίας ισχυρών πλευρικών ανέμων, με αποτέλεσμα ο δεξιός πρυμναίος καταπέλτης επιβατών, η ανύψωση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί, να προσκρούσει στο λιμάνι και να προκληθεί ζημιά.

Από τη πρόκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ 225 επιβάτες του πλοίου από τους συνολικά 1.356, κατόπιν αιτήματός τους, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο "Νήσος Μύκονος" στις 22:50 το βράδυ. Το Blue Star Paros κατόπιν ολοκλήρωσης εργασιών προσωρινής επισκευής / αποκατάστασης ζημιάς δεξιού πρυμναίου καταπέλτη επιβατών και κατάθεσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα,του επετράπη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο απόπλους.

Το πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Μυκόνου και Τήνου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν χίλιοι τριακόσιοι πενήντα έξι (1.356) επιβάτες, εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) Ι.Χ οχήματα, τριάντα οχτώ (38) δίκυκλα και οχτώ (8) φορτηγά.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» Τουρκίας – ΗΠΑ: Ο Τραμπ έτοιμος να διαλύσει τον Ερντογάν

Καιρός: Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι - Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς