ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Ο Ψινάκης ανέβασε φωτογραφία από το καμένα και απευθύνει έκκληση για βοήθεια

Φωτιά Μάτι: Ο Ψινάκης ανέβασε φωτογραφία από το καμένα και απευθύνει έκκληση για βοήθεια

Μία φωτογραφία από ψηλά που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ανέβασε ο Ηλίας Ψινάκης, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαραθώνα ζητά από τους πολίτες να συμβάλλουν «στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την επούλωση των πληγών, την αποκατάσταση των χαμένων περιουσιών, την ανοικοδόμηση και την ανάπλαση του περιβάλλοντος».

Μάλιστα ο κ. Ψινάκης στην ανάρτησή του κάνει λόγο για τον πιο «δύσκολο, πιο απαιτητικό αλλά και πιο ελπιδοφόρο μαραθώνιο» που έχει ξεκινήσει, ενώ ζητά από όσους δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους μπορούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Φίλοι μου, έχει ξεκινήσει ο πιο δύσκολος, ο πιο απαιτητικός αλλά και ο πιο ελπιδοφόρος μαραθώνιος.

Έχω ενημερωθεί από τον ΥΠΕΣ κο. Σκουρλέτη πως λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο δήμος Μαραθώνα, οποιοσδήποτε δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος, απ’όλη την Ελλάδα, μπορεί να διατεθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του από 3 έως 6 μήνες στο δήμο, συμβάλλοντας στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την επούλωση των πληγών, την αποκατάσταση των χαμένων περιουσιών, την ανοικοδόμηση και την ανάπλαση του περιβάλλοντος.

Για όλους εσάς που έχετε την δυνατότητα και μπορείτε να ανταποκριθείτε σας είμαι ευγνώμων!»