ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αμαλιάδα: Σε χαράδρα δίνουν οι Πυροσβέστες τη μάχη με τις φλόγες (pics)

Φωτιά στην Αμαλιάδα: Σε χαράδρα δίνουν οι Πυροσβέστες τη μάχη με τις φλόγες (pics)

Φωτιά Τώρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, καθώς η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα (20/8) στην περιοχή Δαφνιώτισσα, εξακολουθεί να καίει, αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Δαφνιώτισσα το μεσημέρι της Δευτέρας

Υπενθυμίζεται ότι στη Δαφνιώτισσα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες και τρία τμήματα πεζοπόρο.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, παρότι νωρίτερα υπήρξε εισήγηση από την πυροσβεστική υπηρεσία για την ασφαλή απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες φωτιές, γεγονός το οποίο κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη κατάσβεσή τους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ανέφερε ότι «η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της».

fotia

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι δεν απειλούνται, προς το παρόν κατοικημένες περιοχές και ο ίδιος, που βρίσκεται στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από τους οποίους έχει ζητήσει περεταίρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος και σε συνδυασμό με την γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τις καιρικές συνθήκες δυσχεραίνονται οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

4529308

Αργά τη Δευτέρα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Ανάληψη, σύμφωνα με το patrisnews.

Στο σημείο, ωστόσο, παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δάσος ανάμεσα στις περιοχές Γεράκι και Ανάληψη, σύμφωνα με το patrisnews, οι εστίες ήταν δύο. Η φωτιά, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας άρχισε να κινείται προς το δρόμο για το χωριό Περιστέρι. Μάλιστα για αρκετή ώρα ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη παρέμενε κλειστός.

Σύμφωνα με την patrisnews, αξιωματικοί της Π.Υ. μιλούν για «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών».

4529171