ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας την Παρασκευή (24/08) των μηχανικών εναέριας κυκλοφορίας - Προβλήματα στις πτήσεις

Στάση εργασίας την Παρασκευή (24/08) των μηχανικών εναέριας κυκλοφορίας - Προβλήματα στις πτήσεις

Απεργία ξεκινούν από αύριο Παρασκευή (24/08) οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφαλείας Εναέριου Κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, διαμαρτυρόμενοι για σοβαρά θέματα του κλάδου τους.

Από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια κυρίως προς τα μικρά αεροδρόμια.

Η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Από τις κινητοποιήσεις αναμένονται καθυστερήσεις και ματαιώσεις στις πτήσεις κυρίως προς τα αεροδρόμια όπου ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας εξυπηρετείται κατά βάση από τους ηλεκτρονικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ, όπως είναι τα Κύθηρα, η Αστυπάλαια, η Σύρος, η Σητεία, η Νάξος , η Κάρπαθος και η Κάσος.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι ΗΜΑΕΚ θα εξυπηρετούν μόνο τις παρακάτω πτήσεις:

  • Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.
  • Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
  • Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
  • Νοσοκομειακές πτήσεις.
  • Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.
  • Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
  • Μέριμνα για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

Εργαζόμενοι για την απεργία:

«Στόχος των κινητοποιήσεων της ΕΝΗΑΜΕΚ δεν είναι σε καμία περίπτωση η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αλλά η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Αεροναυτιλίας και ειδικότερα του κλάδου των ΗΜΑΕΚ έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να υπηρετούν την ασφάλεια των πτήσεων, παρέχοντας στις αεροπορικές εταιρίες και κατ-επέκταση στον επιβατικό κοινό ασφαλείς και αδιάλειπτες υπηρεσίες».