ΕΛΛΑΔΑ

Φωτά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Δύναμη της ΕΜΑΚ σπεύδει με πλοιάριο της πυροσβεστικής

Φωτά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Δύναμη της ΕΜΑΚ σπεύδει με πλοιάριο της πυροσβεστικής

Φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Πλοιάριο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύναμη της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου.

Η φωτιά, κατά τις πρώτες πληροφορίες, είναι υπό έλεγχο, καθώς λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου, ενώ στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν φθάσει τα επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία «Blue Horizon» και «Knossos Pallas», καθώς και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος.

Επίσης αναμένονται πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Λήμνος.

Το πλοίο, με 141 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει το βράδυ της Τρίτης στις 22:00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

Επίσης κατά πληροφορίες έχει τεθεί σε μέγιστη ετοιμότητα το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ έχει δοθεί εντολή σε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα με διασώστες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Επιστρέφει στον Πειραιά (pics&vid)