ΕΛΛΑΔΑ

«Ελ. Βενιζέλος»: Καίει ακόμα η φωτιά - Έχει πάρει κλίση το πλοίο

«Ελ. Βενιζέλος»: Καίει ακόμα η φωτιά - Έχει πάρει κλίση το πλοίο

«Ιδιαίτερα δύσκολη» χαρακτήρισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που καίει εδώ και 12 ώρες στο ισόγειο του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο χώρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων και φορτηγών που βρίσκονται στο γκαράζ, όπως είπε ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τόνισε ότι το ευχάριστο είναι πως το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα εμπορεύματα και πρόσθεσε ότι καίγονται φορτηγά με πρώτες ύλες και αυτοκίνητα.

Ανέφερε, τέλος, ότι όλοι οι πολίτες έχουν απομακρυνθεί και πως εντός του πλοίου βρίσκεται το πλήρωμα και οι πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, το «Ελ. Βενιζέλος» συνεχίζει να βγάζει μαύρους πυκνούς καπνούς, ενώ έχει πάρει κλίση από τον όγκο νερού που έχει πέσει από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

Τα αιτία που προκάλεσαν τη φωτιά τα μεσάνυχτα, την ώρα που το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Ύδρας, παραμένουν άγνωστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Στο μεταξύ, η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420.

Η εταιρεία ήδη προώθησε κάποιους επιβάτες με άλλο πλοίο στον προορισμό τους και κάποιους άλλους τους φιλοξενεί σε ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης:

Ολονύχτιο «θρίλερ» μεσοπέλαγα: Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1.016 επιβαίνοντες