Ραντεβού Παπουτσή με Πρυτάνεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Ραντεβού Παπουτσή με Πρυτάνεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Συνάντηση με τους πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας, είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη. Ο Χρήστος Παπουτσής, ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς τη συμβολή τους στη μαζική συμμετοχή των πολιτών και την περιφρούρηση της πορείας που θα πραγματοποιηθεί.

Από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών συμμετείχαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος, η Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Τόνια Μωροπούλου, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Πρύτανης του Γεωπονικού κ. Κωνσταντίνος Φεγγέρος.

Το παρών ακόμα έδωσαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Λιούκας καθώς και επιχειρησιακοί παράγοντες, όπως και εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπουτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους.

Όλοι μας, ο καθένας από το χώρο ευθύνης του, πρέπει να συμβάλουμε για τη μαζική και ειρηνική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου».