ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μάνη - Δύο πυροσβέστες τραυματίες

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μάνη - Δύο πυροσβέστες τραυματίες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (05/09) στην περιοχή Σιδηροκάστρου στην ανατολική Μάνη- Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε σήμερα Τετάρτη, σε μια από τις περιοχές όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος (Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -Βοιωτία-, Περιφέρεια Πελοποννήσου -Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα-, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας -Ηλεία, Αχαΐα-, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων -Ζάκυνθος, Κεφαλονιά-).

Επί τόπου έσπευσαν στο σημείο 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου ενώ από αέρος συμμετέχουν 2 Α/Φ Canadair και 2 Α/Φ PZL.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας ενισχύθηκαν έφτασαν τους 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά αργά το βράδυ της Τετάρτης (5/9).

Δύο τραυματίες πυροσβέστες

Στο νοσοκομείο της Σπάρτης διακομίστηκε ο πυροσβέστης, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή Σιδηρόκαστρο της Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του πυροσβέστη από δύσβατη περιοχή του Σιδηροκάστρου στο Κέντρο Υγείας Γυθείου έγινε με επίγεια μέσα. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ο δεύτερος πυροσβέστης, που τραυματίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις, λόγω των τραυμάτων που φέρει στη θωρακική χώρα.

Όσον αφορά στο άλλο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή Κελεφά στο Οίτυλο, η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο καθώς και η πυρκαγιά στο Πέραμα Αττικής

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο ΑΤ Πεντέλης: 21χρονη κρατούμενη βρέθηκε απαγχονισμένη

Είναι οριστικό: Αυτά είναι τα κανάλια που παίρνουν τηλεοπτικές άδειες