ΕΛΛΑΔΑ

83η ΔΕΘ: Μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

83η ΔΕΘ: Μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να δώσουν το παρών στο μεγάλο και ενωτικόσυλλαλητήριογια τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 8 Σεπτεμρίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της83ης ΔΕΘκαθώς και της παρουσίας του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και παμμακεδονικές ενώσεις που διοργανώνουν το εν λόγω συλλαλητήριο καλούν τους πολίτες να διατρανώσουν το στις 19:00 απόγευμα του Σαββάτου την αντίθεσή τους για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως έγινε γνωστό, το συλλαλητήριο θα είναι κοινό και σε αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.

Μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μεταφερθεί το Σάββατο, που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.