Εξαρθρώθηκε σπείρα που πλαστογραφούσε έγγραφα σε αλλοδαπούς

Εξαρθρώθηκε σπείρα που πλαστογραφούσε έγγραφα σε αλλοδαπούς

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σπείρα που πλαστογραφούσε έγγραφα δημοσίων, δημοτικών και αλλοδαπών Αρχών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν για να δικαιολογηθεί η παραμονή αλλοδαπών στη χώρα.

Οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε ένα 40χρονο Πακιστανό και έναν 39χρονο δημοτικό υπάλληλο που εργαζόταν στο Τμήμα Αλλοδαπών Δήμου της Δυτικής Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας εγγράφων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον για το δημοτικό υπάλληλο η δικογραφία περιλαμβάνει συμπληρωματικά τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδής βεβαίωσης.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, το κύκλωμα δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής κατά την τελευταία πενταετία και είχε καταρτίσει πλήθος πλαστών εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς για να κατατεθούν, ως δικαιολογητικά, για τη νομιμοποίησή τους.

Τα κέρδη που αποκόμισαν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, που είτε αποστέλλονταν στο Πακιστάν, είτε νομιμοποιούνταν παράνομα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) μέσω καταστήματος που λειτουργούσε ο 40χρονος αλλοδαπός στο κέντρο της Αθήνας. Ενδεικτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για κάθε έγγραφο η σπείρα εισέπραττε, κατά περίπτωση, από 250 έως 2000 ευρώ, ενώ για τη διεκπεραίωση του κάθε φακέλου με πλαστά έγγραφα η σπείρα εισέπραττε 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.