ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Πινακίδες «παγίδες θανάτου» για τους οδηγούς στον ΒΟΑΚ (pics)

Χανιά: Πινακίδες «παγίδες θανάτου» για τους οδηγούς στον ΒΟΑΚ (pics)

Αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει σήμερασε πολλά σημεία του ΒΟΑΚ, η οποία και κρύβει μεγάλους κινδύνους για τους οδηγούς που κινούνται σε αυτόν.

Πολλές από τις πινακίδες σήμανσης δεν είναι ορατές, άλλες έχουν καταστραφεί και άλλες, ακόμα και αυτές που τοποθετήθηκαν πολύ πρόσφατα, έχουν υποστεί φθορές με μπογιά και σπρέι.

Μια βόλτα σε ένα μόνο τμήμα του ΒΟΑΚ από τον κόμβο Σούδας μέχρι και το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα στο Πλατάνι, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

xania pinakides 2

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο τμήμα έχει υποστεί φθορές το σύνολο των πινακίδων σήμανσης.

Την ευθύνη στις περισσότερες περιπτώσεις για αυτή την εικόνα φέρνουν οι ίδιοι οι χρήστες του Βόρειου Άξονα που καταστρέφουν (άγνωστο γιατί) τις πινακίδες σήμανσης .

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης , «οι υπηρεσίες μου και εγώ προσωπικά γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από πολίτες και οδηγούς.

Ωστόσο την αρμοδιότητα της συντήρησης έχουν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και όχι των Περιφερειακών Ενοτήτων».

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο για τους ξένους επισκέπτες του νησιού που μέσα από τις «αόρατες» και κατεστραμμένες πινακίδες αναζητούν τον προορισμό τους.

Η δυσφορία τους για την εικόνα αυτή καταγράφεται και στα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιούνται με ευθύνη της Ένωσης των Ξενοδόχων Χανίων, σύμφωνα με τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό των ξένων επισκεπτών δηλώνει μη ικανοποιημένο νιώθοντας ανασφάλεια από την κατάσταση που συναντά στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων έχει επισημάνει με επιστολές και παρεμβάσεις της, με πιο πρόσφατη επιστολή στις 8 Μάιου 2018 το πρόβλημα, ζητώντας τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε πολλά σημεία του ΒΟΑΚ.

Η καταστροφή και αλλοίωση πινακίδων σήμανσης αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ που προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 2000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 12 μήνες.

Το σκηνικό στον ΒΟΑΚ συνθέτουν και δεκάδες μικρές χωματερές που έχουν δημιουργήσει άγνωστοι πετώντας παντός είδους απορρίμματα, οικοδομικά και άλλα υλικά.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε μισθό 1.380 ευρώ το μήνα; Κάντε αίτηση τώρα - Αφορά σε 1.000 ανέργους

Κακός χαμός στην Τουρκία: Η τουρκική οικονομία καταρρέει και ο Ερντογάν πήρε «ιπτάμενο παλάτι»