ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Ρουβίκωνα: ΕΔΕ για τον φρουρό που «παραδόθηκε» στους αναρχικούς

Επίθεση Ρουβίκωνα: ΕΔΕ για τον φρουρό που «παραδόθηκε» στους αναρχικούς

Σάλος για την επίθεση στην «φυλασσόμενη» πρεσβεία του Ιράν – Γιατί ο φρουρός δεν αντέδρασε και άφησε τους ταραξίες να δράσουν ανενόχλητοι

Δυσφορία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει η στάση του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν, κατά την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/09), στο Ψυχικό.

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον φρουρό στο φυλάκιο, ο οποίος διακρίνεται να μην αντιδρά καθόλου στην επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας. Η ΕΔΕ διατάχθηκε στον απόηχο της δημοσιοποίησης βίντεο από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, που καταδεικνύει ότι ο φρουρός του κτηρίου δεν αντέδρασε αλλά αντίθετα υπάκουσε τις εντολές των δραστών.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 06:00 το πρωί. Περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο κτήριο, ενώ προκάλεσαν φθορές και στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

rouvikonas elas 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης, στη gallery του Newsbomb.gr

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου, ο φρουρός της πρεσβείας εμφανίζεται να υπακούει στις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει την πρεσβεία, όπως του είχε ανατεθεί.

Ο φρουρός βγαίνει από το κουβούκλιο και επιτρέπει σε έναν από τους δράστες να σπάσει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο.Όπως θα δείτε στο βίντεο, απλώς κλείνει την πόρτα του κουβούκλιου και παρακολουθεί απαθής, αν όχι σοκαρισμένος, τους ταραξίες να σπάνε τα πάντα.

Σημειώνεται πως ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Απειλούν με πόλεμο Ερντογάν και Τσαβούσογλου: Θέμα λεπτών η εισβολή μας στην Κύπρο

Πινακίδες αυτοκινήτων: Ποιοι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να τις χάσουν