ΕΛΛΑΔΑ

Φιλοπάππου - ΕΛ.ΑΣ.: Τρεις ακόμη ληστείες διέπραξαν οι δολοφόνοι του Νίκου

Φιλοπάππου - ΕΛ.ΑΣ.: Τρεις ακόμη ληστείες διέπραξαν οι δολοφόνοι του Νίκου

Δολοφονία Λόφος Φιλοπάππου: Νέα στοιχεία για τη δράση των τριών αλλοδαπών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, έδωσε στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. «σε συνέχεια της από 24-8-2018 παρουσίασης που αφορά στην σύλληψη τριών αλλοδαπών, κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία του 25χρονου ημεδαπού στο Λόφο του Φιλοπάππου καθώς και για ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, από την συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν επιπλέον τρεις ληστείες.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτοί είναι οι τρεις κατηγορούμενοι

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τους:

(επ) YOUNAS (ον) IMTISAL του YOYNAS και της SAJIDA , γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν

pakistan

(επ) QADEER ή AHMED (ον) AHMAD ή QADEER του NAZAR και της SHANAZ ή SHEHNAZ , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν

pakistan2

(επ) ABDEEN (ον) SAJJAD KHALEEL IBRAHIM ή SAJJAD του KHALEEL ή HALLEL και της MATIHA ή MADEEHA SAFAR ή MADIHAA , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στ o Ιράκ

neo3

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των δραστών και του θύματος στη gallery του Newsbomb.gr

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση για χρονικό διάστημα έως 24-2-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των ως άνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 και 210-6476226 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (27/08/2018) οι τρεις συλληφθέντες μετά την απολογία τους ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ο 25χρονος Ιρανικός έχουν ομολογήσει ότι λήστεψαν τον Μουστάκα μαζί με τη φίλη του από την Πορτογαλία, ωστόσο, αρνούνται ότι τον δολοφόνησαν.

Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, και ποως ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο 27χρονος ομοεθνής του φέρεται να είπε απολογούμενος: «Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Τη στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στην τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

Διαβάστε επίσης:

Αυτή ήταν η 33χρονη που «γάζωσαν» στην Κηφισιά (pics&vid)

Νέα ρύθμιση - ανάσα: Τι αλλάζει για όσους χρωστούν σε Εφορία και ΕΦΚΑ