Μαϊμού καλόγριες στην Ηλεία

Μαϊμού καλόγριες στην Ηλεία

Καλόγριες μαϊμού από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στην… Τήνο έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην Ηλεία προκειμένου να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους και να κερδίσουν σε βάρος του κόσμου.

Κρατώντας κομποσκοίνια, σταυρουδάκια και εικονίτσες, πλησιάζουν τους περαστικούς και υποψήφια θύματά τους προκειμένου να πουλήσουν το  εμπόρευμά τους.  Προσεγγίζουν γρήγορα τα θύματά τους και μέσα σε ελάχιστα λεπτά επιχειρούν να πουλήσουν ότι είχαν  προκειμένου να αποφύγουν  τον τυχόν εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές.

Όταν πλησιάζουν το υποψήφιο θύμα του λένε να πάρει κομποσκοίνι και εικόνα που έχουν  από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ της Τήνου. Όταν κάποιος επέμενε να του δώσει κάποιο τηλέφωνο του μοναστηριού η το όνομά τους άρπαζαν  σταυρούς, κομποσκοίνια και την υπόλοιπη... πραμάτεια, τα έβαζαν σε μια μεγάλη μαύρη τσάντα που κρεμόταν από τον ώμο και έφευγαν βιαστικά.

Για την παρουσίας τους ήταν ενήμεροι και  άνδρες της Αστυνομικής Δ/νσης Ηλείας που πριν από λίγες μέρες είχαν προχωρήσει σε έρευνες  για τον εντοπισμό τους, όμως όσο και να "χτένισαν" την περιοχή, δεν κατάφεραν να τις εντοπίσουν.

Πηγή: patrisnews.com