Βαρθολομαίος: Εύχομαι η Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της

Βαρθολομαίος: Εύχομαι η Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νέο πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, με ευχές για καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, απέστειλε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, από την Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή η νέα κυβέρνηση να βγάλει την Ελλάδα από «τη δύσκολη καμπή της ιστορίας της» και να ξαναβρεί το δρόμο της, ισότιμα με τις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συγχαίρουμε για τον προ ολίγης ώρας ανακοινωθέντα και αναλαβόντα τον σχηματισμόν της νέας κυβερνήσεως της Ελλάδος, τον νέον πρωθυπουργόν της Ελλάδος, εις τον οποίον ευχόμεθα από της Βασιλευούσης κάθε επιτυχίαν, εις το όντως δυσχερές έργον το οποίον αναλαμβάνει», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Ελπίζουμε και ευχόμεθα με τους συνεργάτες του, με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, να μπορέσουν να εξαγάγουν την Ελλάδα από την δύσκολη καμπή της ιστορίας της εις την οποία ευρίσκεται. Να λύσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να ξαναβρεί η Ελλάδα τον δρόμο της ως μία πολιτισμένη χώρα, ισοτίμως με τις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προς χαράν ολοκλήρου του ευσεβούς Γένους και προς καύχησιν και της Μητρός Εκκλησίας, η οποία πάντοτε συνοδεύει τον ευσεβή ελληνικό λαό με την προσευχή της και την σκέψη της» πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.