ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ξυλοδαρμό συναδέλφων τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πολυγύρου

Χαλκιδική: Ξυλοδαρμό συναδέλφων τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πολυγύρου

Περιστατικά επιθέσεων σε γιατρό και νοσηλεύτρια του νοσοκομείο Πολυγύρου καταγγέλλει το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία και μόλις πριν από λίγες ημέρες η Διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιτώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα για τη ζωή της», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, ζητώντας από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής να λάβει τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια προσωπικού.

Αναλυτικά η καταγγελία του Σωματείου:

«Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων αναφορικά με το θέμα φύλαξης του νοσοκομείου, έπρεπε να τεθεί η ζωή συναδέλφων σε άμεσο κίνδυνο μήπως αντιληφθεί τελικά η διοίκηση τη επιτακτική την ανάγκη επίλυσης ενός χρόνιου ζητήματος με το οποίο ουδέποτε σπουδαιότητα της κατάστασης, ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων, καθιστώντας ε ασχολήθηκε σοβαρά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία και μόλις πριν από λίγες ημέρες η Διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιτώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα για τη ζωή της. Τα παραπάνω σοβαρά περιστατικά προστίθενται σε μία μακρά λίστα και άλλων περιστατικών κατά τα οποία συνάδελφοι κινδύνευσαν σωματικά λιγότερο ή περισσότερο.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η ανοχή και η υπομονή μας σταματάει εδώ.

Το σωματείο θα λάβει όλα τα απαραίτητα έννομα μέσα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων.

Παράλληλα:

ΚΑΛΟΥΜΕ

τη διοίκηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, προβαίνοντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού. Ενέργειες ουσιαστικές με την άμεση πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας σε εικοσιτετράωρη βάση και ΟΧΙ προχειρότητες με προσλήψεις ενός και δύο ατόμων, οι οποίες δεν επιφέρουν κανένα λειτουργικό αποτέλεσμα».

Πηγή: thestival.gr