Κατάσχεση 4,3 τόνων γαλέου με υδράργυρο

Κατάσχεση 4,3 τόνων γαλέου με υδράργυρο

Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Φ.Ε.Τ. Ηπείρου και Αττικής, που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.

Μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011 διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο προϊόν, ισπανικής προέλευσης είναι ακατάλληλο, καθώς περιείχε υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Η περαιτέρω έρευνα και συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ., Ηπείρου και Αττικής, οδήγησε τους ελεγκτές στην δέσμευση και κατάσχεση 4.327,36 κιλών του προϊόντος προλαμβάνοντας έτσι την διακίνησή του στην ελληνική αγορά.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι: «τα αποτελέσματα των προσπαθειών των ελεγκτών μας επιβεβαιώνουν ότι η πρόληψη αποτελεί στρατηγική προσέγγιση του Ε.Φ.Ε.Τ. όσον αφορά στους ελέγχους για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Οι έλεγχοί μας για την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων».