ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΦΙΑ: Νέα εκκαθαριστικά με απαλλαγές για τους πυρόπληκτους

ΕΝΦΙΑ: Νέα εκκαθαριστικά με απαλλαγές για τους πυρόπληκτους

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2018 σε 2.959 φορολογούμενους, με την οποία χορηγεί απαλλαγή σε 4.615 εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, για τα οποία έχει εκδοθεί δελτίο επανελέγχου, ύστερα από τις πυρκαγιές στην Αττική, στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 προαγματοποίησε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ «η απαλλαγή χορηγείται κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων, που εστάλησαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν και επαληθεύθηκαν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών της ΑΑΔΕ.

Τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ. θα αναρτηθούν εντός της ημέρας στο λογαριασμό των φορολογουμένων στο Περιουσιολόγιο (www.aade.gr).

Από αύριο, 28/09/2018, οι παραπάνω φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαμόρφωση των δόσεών τους, μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet (Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης).

Κατ΄ εφαρμογή σημερινής σχετικής τροπολογίας, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για τη χορήγηση απαλλαγής στους φορολογούμενους εκείνους, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της τροπολογίας.

Διαβάστε επίσης: Οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό