ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας «Ζορμπάς» - Προβλήματα ΤΩΡΑ στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κυκλώνας «Ζορμπάς» - Προβλήματα ΤΩΡΑ στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» - Κλειστοί δρόμοι:Στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων και η Αττική - Ποια σημεία του οδικού δικτύου παραμένουν κλειστά - Ποια είναι η κατάσταση στη Μάνδρα

Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή (30/09/2018) τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική, με δρόμους να παραμένουν κλειστοί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει λάβει από τις 06:00 τα ξημερώματα, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής.

Επίσης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά πολλές κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, καθώς και αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Αναλυτικά, έλαβε 162 κλήσεις στην Αττική, 543 στην Κορινθία, 111 στην Αργολίδα, 102 στην Μεσσηνία, 60 στη Λακωνία και 40 στην Εύβοια.

Χωρίς προβλήματα η Μάνδρα

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου σημείωσε στον ΣΚΑΙ ότι οι κάτοικοι στη Μάνδρα έχουν απομακρύνει προληπτικά τα αυτοκίνητά τους από δρόμους που είχαν πλημμυρίσει παλαιότερα, όμως για την ώρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Νωρίτερα το βράδυ ανεστάλησαν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου μεταξύ Κιάτου και Κορίνθου, λόγω συσσώρευσης υδάτων στις ράγες και μικρής κατολίσθησης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία. Η κατολίσθηση δεν προκάλεσε κάποιον τραυματισμό.

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο

Τρία δρομολόγια για Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ενώ παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο.

Για Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κατόπιν κρίσης των πλοιάρχων.

Κανονικά τα δρομολόγια από Πέραμα για Παλούκια Σαλαμίνας.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες από την πλημμυρισμένη Λ. Μαραθώνος

Ποιοι δρόμοι άνοιξαν

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το ύψος των διοδίων Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα και στη Λ. Ποσειδώνος, που είχαν κλείσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας «Ζορμπάς» LIVE: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες (χάρτες)

Ζορμπάς: Εικόνες καταστροφής σε Κορινθία και Αργολίδα από το πέρασμα του κυκλώνα (pics+vids)