ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι χτυπά ο «Ζορμπάς» στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης από τη βιβλική καταστροφή στο Μαντούδι

Έτσι χτυπά ο «Ζορμπάς» στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης από τη βιβλική καταστροφή στο Μαντούδι

Μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς»:«Θρίλερ» στο Μαντούδι με τρεις αγνοούμενους - Εικόνες Αποκάλυψης από Εύβοια και Φθιώτιδα- Τεράστιες οι ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Πάνω από το Θεολόγο της Φθιώτιδας, το Προκόπι και το Μαντούδι της Εύβοιας βρίσκεται το μεσημέρι της Κυριακής (30/09) ο Μεσογειακός κυκλώνας και «σφυροκοπά» τις περιοχές αυτές με ιδιαίτερη ένταση.

Διαβάστε ΕΔΩ τα νέα δεδομένα για τον καταστροφικό κυκλώνα και δείτε live πώς κινείται

Οι πληγές που αφήνει πίσω της είναι τεράστιες και ήδη οι δύο Δήμοι (Λοκρών και Μαντουδίου) έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί στην Εύβοια και μαζί τους ακόμη και πεζοπόρα τμήματα από την Λαμία όπως επίσης και ερπυστριοφόρα της πυροσβεστικής για να προσεγγίσουν την περιοχή του Μαντουδίου καθώς όλες σχεδόν οι προσβάσεις έχουν κλείσει.

Προτεραιότητα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αγνοείται από τα μεσάνυχτα και που φέρεται να χάθηκε στην περιοχή γύρω από το Μετόχι ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και για έναν 27χρονο που φέρεται να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητό του μέσα στην ένταση των καιρικών φαινομένων. Στη δεύτερη περίπτωση μια γυναίκα κατάφερε να βγει από το όχημα και να ειδοποιήσει τις Αρχές.

zorbas fthiwtida 6

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Παράλληλα τα πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια ακόμα και οι ζημιές σε ξενοδοχεία είναι πολλές ενώ μεγάλες ποσότητες λάσπης και νερά έχουν καλύψει κρίσιμες προσβάσεις της περιοχής.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει διακοπεί ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας «Ζορμπάς» LIVE: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες (χάρτες)

«Ζορμπάς» LIVE: Νέα δεδομένα για τον καταστροφικό κυκλώνα - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες