ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αναβιώνει το «θρίλερ» με τη δολοφονική απόπειρα εναντίον ζευγαριού

Κρήτη: Αναβιώνει το «θρίλερ» με τη δολοφονική απόπειρα εναντίον ζευγαριού

Υπόθεση με σασπένς χαρακτηρίζεται από αστυνομικούς και νομικούς κύκλους η μαφιόζικη δολοφονική απόπειρα σε βάρος ζευγαριού στο Καλαμάκι, τον Αύγουστο του 2012.

Το ανδρόγυνο είχε τύχη βουνό καθώς κατάφερε να βγει ζωντανό από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, το οποίο «γαζώθηκε» σε καρτέρι. Και ενώ οι έρευνες κινούνταν στο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα ως προς το κίνητρο και την ταυτότητα των δραστών, μία αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στην σύλληψη ενός 38χρονου Μεσσαρίτη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το καλάσνικοφ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση κατά του ζευγαριού.

Ο 38χρονος ήταν κουμπάρος σε γάμο και στην διαδρομή για το γλέντι υποβλήθηκε σε αστυνομικό έλεγχο. Το καλάσνικοφ μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και τελικά προέκυψε ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην δολοφονική απόπειρα. Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι το όπλο ανήκε σε Αλβανό, όταν όμως ζόρισαν τα πράγματα άλλαξε κατάθεση.

Στο δικαστήριο που έγινε κατονόμασε ως κάτοχο του μοιραίου όπλου έναν συνταξιούχο Μεσσαρίτη. «Αυτός μου το έδωσε για να παίξω στο γάμο για το καλό» φέρεται να υποστήριξε.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου απάλλαξε ομόφωνα τον 38χρονο, την ίδια ώρα όμως κινήθηκε η ποινική διαδικασία σε βάρος του Μεσσαρίτη που είχε κατονομάσει. Πρόκειται για έναν συνταξιούχο, ο οποίος κατά την υπεράσπιση του, είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος που ουδεμία σχέση έχει με τα όπλα και δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές.

Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εναντίον του ζευγαριού. Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητα του, μιλώντας ουσιαστικά για σκευωρία εναντίον του. Φέρεται πάντως ότι όποιος πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά του ζευγαριού είχε άλλον στόχο και πιθανότατα μπέρδεψε τα αυτοκίνητα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που εξελίσσεται σε θρίλερ ξεκίνησε την Τρίτη (2/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, με την απολογία του κατηγορούμενου.

Πηγή: cretalive.gr