ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Όπου έβλεπε παράθυρο... έμπαινε - 19χρονος κατηγορείται για… 61 κλοπές!

Κρήτη: Όπου έβλεπε παράθυρο... έμπαινε - 19χρονος κατηγορείται για… 61 κλοπές!

Η συνολική λεία του εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ -Ο 19χρονος μέχρι στιγμής κατηγορείται για 61 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια

Δεν μπορούσε να αντισταθεί σε …παράθυρο ο 19χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου και μέχρι στιγμής κατηγορείται για 61 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια. Υπολογίζεται ότι η συνολική λεία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο νεαρός φέρεται να έκλεβε κοσμήματα μεγάλης αξίας τα οποία στη συνέχεια τα «σκότωνε» για ψίχουλα.

Όπως αναφέρει το Cretalive σχεδόν το σύνολο των κλοπών που περιλαμβάνονται στην δικογραφία έχουν ταυτοποιηθεί με αποτυπώματα, υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και καταθέσεις παθόντων, οι οποίοι τον βρήκαν μέσα στα σπίτια τους… Όμως το «δαιμόνιο» κλεφτρόνι κατάφερνε πάντα να διαφεύγει.

Αστυνομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο 19χρονος δεν είχε την τεχνογνωσία να παραβιάζει κλειδαριές. Περιοριζόταν απλά να σπάει το τζάμι στα παράθυρα και να εισέρχεται στα σπίτια τα οποία «έγδυνε» από χρήματα και κοσμήματα. Η δράση του είχε επεκταθεί και εκτός Κρήτης. Δύο φορές επισκέφθηκε φίλους στην Κόρινθο, τον περασμένο Απρίλιο και τον περασμένο Αύγουστο και τις δύο φορές καταγράφηκαν κλοπές με τις τοπικές Αρχές να έχουν επίσης συλλέξει κάποια στοιχεία σε βάρος του.

Μεταξύ των διαρρήξεων της Κορίνθου ήταν και στο σπίτι ενός πρωταθλητή από το οποίο πήρε το χρηματοκιβώτιο όπου μεταξύ άλλων υπήρχαν τρία όπλα.

Ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι τα πούλησε. Στο πλαίσιο της προανάκρισης και υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων έδειξε να είναι συνεργάσιμος με τις Αρχές, ομολογώντας το σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων που έχει διαπράξει ενώ φέρεται να κατονομάζει κάποιους συνεργούς που είχε κατά διαστήματα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και λίγο πριν την σύλληψη του, είχε αποπειραθεί να κλέψει ένα ακόμα σπίτι στην περιοχή του Μασταμπά. Φέρεται μάλιστα να είχε δηλώσει άλλη διεύθυνση κατοικίας από την πραγματική ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί από τις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος και η οικογένεια του βρέθηκαν να κατέχουν 11 (!) αυτοκίνητα.

Ο 19χρονος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης ενώπιον της Δικαιοσύνης.