ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - ΤΩΡΑ: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε εξέλιξη (pics&vid)

Θεσσαλονίκη - ΤΩΡΑ: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε εξέλιξη (pics&vid)

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Παρασκευής (05/10), επιχείρηση της Αστυνομίας και του δήμου Θεσσαλονίκης σε ημιτελές συγκρότημα πολυκατοικιών.

Το κτήριο, βρίσκεται δυτικά της πόλης στις οδούς Πατριάρχου Κυρίλλου και Βουτυρά και τον τελευταίο καιρό είχε μετατραπεί σε άτυπο καταυλισμό μεταναστών.

Από το σημείο, προσήχθησαν μέχρι στιγμής πάνω από είκοσι αλλοδαποί. Είχαν προηγηθεί σχετικές καταγγελίες και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης αποφασίστηκε η εκκένωση του εν λόγω συγκροτήματος, όπου φαίνεται ότι είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να καθαρίσουν το χώρο.

«Το σημείο είναι χώρος που μένουν και κινούνται μετανάστες. Αυτή τη στιγμή η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι βρίσκονται μέσα 70-100 άνθρωποι. Εάν μπορούσε να αποτυπωθεί στο γυαλί η δυσοσμία που υπάρχει θα ήταν πολύ χαρακτηριστικό για να καταλάβουν κάτω από ποιες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι μια κατάσταση τραγική τόσο για τους κάτοικους αλλά και για τους ανθρώπους που διαμένουν μέσα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποια στιγμή μια μόνιμη λύση για να μην έχουμε στην πόλη μας τέτοιου είδους σημεία όπου στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές», δήλωσε ο ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πέμπτη φορά που πραγματοποιείται επιχείρηση καθαρισμού του συγκεκριμένου κτηρίου.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Thestival

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: Thestival, Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη Λαγούδη: Αυτό είναι το άτομο που βάζουν στο «κάδρο» οι Αρχές

Τζόκερ - Τζακ ποτ και πάλι: Είναι πολλά τα λεφτά που θα μοιράσει στην κλήρωση της Κυριακής (07/10)