Ελεύθεροι,οι λιμενικοί για τα λαθραία τσιγάρα

Ελεύθεροι,οι  λιμενικοί για τα λαθραία τσιγάρα

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού που κατηγορούνται για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με έσοδα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καταβάλλοντας  εγγύηση μερικών χιλιάδων ευρώ.


Η απόφαση, που προκάλεσε έκπληξη στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, στηρίχτηκε στο  ότι «τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού δεν είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές για ύποπτες πράξεις, ενώ δεν είναι ύποπτοι φυγής».

Πέντε ιδιώτες  ωστόσο προφυλακίσθηκαν που είναι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση.

Από τα δικαστικά έγγραφα και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ προκύπτει ότι οι αξιωματικοί του Λιμενικού υποδείκνυαν, έναντι μεγάλης αμοιβής, στους λαθρεμπόρους πώς να αποφεύγουν τους ελέγχους από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ έδιναν παραπλανητικές εντολές σε έντιμους συναδέλφους τους, ακυρώνοντας τον μηχανισμό των διωκτικών αρχών, ώστε τα λαθρεμπορικά πλοία να περνούν αλώβητα.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα οι αξιωματούχοι σχεδίαζαν να διοχετεύσουν τα χρήματα που κέρδιζαν από το λαθρεμπόριο σε τράπεζες της Ελβετίας.

Σημειωτέον,ο κατηγορούμενος ναύαρχος αφέθηκε ελεύθερος έναντι εγγύησης  20.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ή μικρότερα ποσά καταλογίστηκαν στους άλλους κατηγορούμενους αξιωματικούς του Λιμενικού.

Ο συνήγορος του ναυάρχου,  υποστήριξε πως η εμπλοκή του πελάτη του οφείλεται «σε μια παρεξήγηση» και όπως αναφέρει «στον ανακριτή προσκομίστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι ενέργειές του ήταν νόμιμες».