ΕΛΛΑΔΑ

«Αμφίβολο το μέλλον της Χαλυβουργικής – Δεν δίνουν απαντήσεις οι Αγγελόπουλοι»

«Αμφίβολο το μέλλον της Χαλυβουργικής – Δεν δίνουν απαντήσεις οι Αγγελόπουλοι»

Βολές του προέδρου των εργαζομένων της επιχείρησης κατά της διοίκησης – Απέκλεισαν την Αθηνών – Κορίνθου και διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική μετά τις αποφάσεις της διοίκησης των αδερφών Αγγελόπουλων για μείωση προσωπικού και εκ περιτροπής εργασία μόνο τρεις μέρες την εβδομάδα.

Το εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 350 άτομα (από 520 σε 170) με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας, που στο παρελθόν μεσουρανούσε στο χώρο της χαλυβουργίας.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι προχώρησαν σήμερα σε κινητοποιήσεις, αποφασίζοντας δίωρη στάση εργασίας 11:30 – 13:30 και αποκλεισμό της Αθηνών – Κορίνθου για 15 λεπτά.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, κ. Γιώργος Γάκης, σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για τη διοίκηση της οικογένειας Αγγελόπουλου τονίζοντας πως το εργοστάσιο πρέπει να λειτουργήσει.

«Το μέλλον της Χαλυβουργικής, το δικό μας και των οικογενειών μας είναι αμφίβολο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχτεί μειώσεις της τάξης του 12,5%. Εδώ και 5 χρόνια βγαίνουμε σε τρίμηνη διαθεσιμότητα και τα τελευταία δύο χρόνια σε εκ περιτροπής εργασία. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία κάποτε μεσουρανούσε αλλά η διοίκηση αυτή τη στιγμή δεν παίρνει αποφάσεις για το μέλλον της. Πήγαμε στο σπίτι του κ. Αγγελόπουλου αλλά δεν πήραμε χειροπιαστές απαντήσεις. Υπάρχει και μια ενδοοικογενειακή κόντρα που τους εμποδίζει αλλά, εμάς αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Το εργοστάσιο πρέπει να δουλέψει», τόνισε ο κ. Γάκης αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της διοίκηση της Χαλυβουργικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: