Σχεδόν 10.000 λαθρομετανάστες σε έναν μήνα!

Σχεδόν 10.000 λαθρομετανάστες σε έναν μήνα!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλακών Έβρου, Χαράλαμπος Παντελίδης, καθώς μόνο τον μήνα Οκτώβριο μπήκαν στη χώρα μας από τον Έβρο 9.700 λαθρομετανάστες.

Αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως «ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα» καθιστά επιτακτική την ανάγκη για χάραξη και εφαρμογή μιας πολιτικής που σε συνδυασμό με τη λήψη δραστικών μέτρων, θα αποθαρρύνουν την έλευση λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Τους δώδεκα Κινέζους λαθρομετανάστες που μετέφερε 24χρονος Ιρακινός διακινητής, συνέλαβαν αστυνομικοί και άνδρες του Frondex, σε συντονισμένη επιχείρηση στον Έβρο.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με Φιλανδούς Αξιωματούχους του FRONTEX, με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον διακινητή και τους 12 παράνομους μετανάστες, τους οποίους αφού πέρασε κρυφά στην Ελλάδα, στην συνέχεια τους έκρυψε σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής.

Μια πλαστική βάρκα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ ο διακινητής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.