ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης της δωρεάς Λεμπιδάκη στην Ελληνική Αστυνομία

Ρέθυμνο: Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης της δωρεάς Λεμπιδάκη στην Ελληνική Αστυνομία

Το επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι υψηλό με αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα κατά του εγκλήματος και οι υπηρετούντες στο Σώμα εξασφαλίζουν το αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες, όπως ανέφερε, από το Ρέθυμνο, η υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παραβρέθηκε στην παρουσίαση-παράδοση 30 οχημάτων, δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως ένα ευχαριστώ για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έξι μήνες μετά την απαγωγή του.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, καταγράφει μάλιστα από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και σημείωσε: «Η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και αυτό από μόνο του είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών».

Η υπουργός ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος 186 μέρες βίωσε το καθεστώς της απαγωγής, που ήταν μία δύσκολη υπόθεση, όπως είπε. «Υπόθεση, η οποία είχε συγκινήσει και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης». Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια σε «όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία και στους αστυνομικούς εδώ, στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από τις κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας. Ξέρετε όλοι καλύτερα από μένα ότι σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί, γιατί η επιτυχία από την τραγωδία απέχει ελάχιστα. Είναι σίγουρο, σε ό,τι αφορά τη δωρεά των οχημάτων, που αριθμούν σε 30 ειδικά οχήματα και περιπολικά, πως θα συμβάλουν ώστε η αστυνομία να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας όλων των πολιτών, γιατί θέλουμε τις επιτυχίες στις μεγάλες υποθέσεις, αλλά θέλουμε και την ανταπόκριση στα μικρά, τα καθημερινά ζητήματα, σε αυτά που για τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην αποτελούν είδηση, αλλά όμως απασχολούν τον κόσμο».

«Είμαστε σε μία άριστη συνεργασία με το προσωπικό και τους αστυνομικούς της Κρήτης, όλης της περιφέρειας και βέβαια με τον περιφερειακό διοικητή, Κωσταντίνο Λαγουδάκη, που υπάρχει ιδιαίτερη συνεργασία, υπάρχει άριστη συνεργασία. Όπως υπάρχει άριστο προσωπικό και για αυτό εμείς, από την πλευρά μας, ως υπουργείο και ως πολιτική ηγεσία, είμαστε εδώ για ενισχύσουμε -στο μέτρο του δυνατού- το σπουδαίο έργο που επιτελεί η αστυνομία στην Κρήτη» πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα της υποστελέχωσης, δεδομένου ότι υπάρχουν αστυνομικά τμήματα στην Κρήτη με ελάχιστους υπηρετούντες, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Η χώρα βγήκε από μία δεκαετή περιπέτεια, το αστυνομικό Σώμα άντεξε, αφού βέβαια άντεξαν και στήριξαν την εργασία τους οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Και αυτό είναι μία γνώση που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αυτοθυσία των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία». «Θέλω να θυμίσω ότι περίπου 7.000 θέσεις χάθηκαν όταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης, καταργήθηκαν σε μία νύχτα. Μιλάμε για οργανικές θέσεις, που μέσα σε έναν καιρό μνημονίων με τους γνωστούς περιορισμούς δεν ήταν δυνατόν να ξανανοίξουν. Επομένως, σήμερα αναγνωρίζουμε την υποστελέχωση και στο μέτρο του δυνατού θα κινηθούμε σταδιακά για την ενδυνάμωση του Σώματος».

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε και ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος επισήμανε: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρέθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, βρέθηκε σήμερα δίπλα και στην οικογένεια Λεμπιδάκη, αλλά και στους ίδιους τους αστυνομικούς, για να καταθέσει ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες σχετικά με την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Σας ευχαριστώ και να γνωρίζεται όλοι πως στο υπουργείο- πολιτική και φυσική ηγεσία- σας έχουμε έγνοια καθημερινά».

Τη στήριξη του στην ΕΛΑΣ και σε όσους υπηρετούν στην Κρήτη εξέφρασε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει όλοι να συγχαρούμε την Ελληνική Αστυνομία για όλα όσα έπραξε το εξάμηνο που αφορούσε στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, για την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων και να δηλώσουμε πως όλοι είμαστε δίπλα και όλοι είμαστε μαζί. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όλη αυτήν την περίοδο η οικογένεια ήταν αυτή που δέχτηκε τη μεγάλη πίεση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και πάνω και πρώτα από όλους ο Μιχάλης Λεμπιδάκης».

Απευθυνόμενος στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αρναουτάκης τη διαβεβαίωσε πως στην Κρήτη υπηρετούν εξαίρετοι όχι μόνο αξιωματικοί αλλά και αστυνομικοί και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας.«Είμαστε ανοιχτοί, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και με εξοπλισμό. Ευχαριστούμε για τη δωρεά πρόκειται για σημαντικό εξοπλισμό πού πάρθηκε για όλη την Κρήτη, όμως να γνωρίζετε πως στην νέα περίοδο, η Περιφέρεια θα ενισχύσει και θα βοηθήσει με εξοπλισμό την Ελληνική Αστυνομία, συμπληρώνοντας τη δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη, η οποία είναι εξαίρετη. Όμως επειδή οι ανάγκες είναι μεγάλες, όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουν Περιφέρεια και Πολιτεία ώστε να εφοδιαστεί η Κρήτη και οι αστυνομικοί της με τον απαραίτητο εξοπλισμό» πρόσθεσε.

«Θέλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε για την υψηλή βοήθεια που προσφέρεται στην οικογένειά μας. Πέρα από τον επαγγελματισμό, την υπερπροσπάθεια και το αποτέλεσμα, όλοι οι δικοί μου, μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους για όλα τα παιδιά ώστε να τους προσφέρουν ηθική συμπαράσταση ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν» ανέφερε, φανερά συγκινημένος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης. «Η σημερινή δωρεά ανταποκρίνεται στην επιθυμία μας να γίνει πιο ασφαλής, πιο άνετη και αποδοτική η δουλειά αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουμε ακόμα να προσφέρει στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Είμαστε ευγνώμονες και ευχόμαστε τα αυτοκίνητα και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που θα ακολουθήσει, με βάση τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης να διευκολύνει το έργο σας», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κωσταντίνος Λαγουδάκης, δήλωσε: «Η σημερινή μέρα μάς θυμίζει όλα όσα έγιναν τις ώρες εκείνες που δοκιμάστηκαν η πίστη μας και οι δυνάμεις μας. Μας θυμίζουν, όμως, και όλα όσα μας ενώνουν ως ανθρώπους και ως συναδέλφους και μας ενδυναμώνουν ως εγγυητές της δημόσιας ασφάλειας». «Σας προτρέπω και σας καλώ να εξακολουθήσετε να τιμάτε το λειτούργημά μας, να αποδίδεται στην κοινωνία τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά σας, σας καλώ να φροντίζετε την ειρήνη, την ευζωία και τον πολιτισμό μας, αλλά και τα οχήματα που παραδίδονται σήμερα σε σας να τα φροντίζετε», προέτρεψε τους συναδέλφους του.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί καθώς και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή βίντεο/φωτογραφίες: cretapost.gr/goodnet.gr