ΕΛΛΑΔΑ

Βούλα: Ο φόβος του γιου του 46χρονου να έρθει στην Αθήνα και η μετακόμιση της συζύγου στο Σίδνεϊ

Βούλα: Ο φόβος του γιου του 46χρονου να έρθει στην Αθήνα και η μετακόμιση της συζύγου στο Σίδνεϊ

Φοβήθηκε να ταξιδέψει από την Αυστραλία για την κηδεία του πατέρα του ο έφηβος γιος του επιχειρηματία που εκτέλεσαν στη Βούλα - Το ενδεχόμενο να μετακομίσει με τα παιδιά της στο Σίδνεϊ σκέφτεται η σύζυγός του - «Δεν φαίνεται να ήξερε τίποτα για το εγκληματικό του παρελθόν», υποστηρίζει φίλος του γνωστού μοντέλου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Το κλίμα στην κηδεία του 46χρονου επιχειρηματία ήταν βαρύ, με τη σύζυγό του και γνωστό μοντέλο να καταρρέει.

Σε αυτήν ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Mail Australia , δεν έδωσε το «παρών» ο έφηβος γιος του επιχειρηματία που ζει στην Αυστραλία, καθώς φοβήθηκε να ταξιδέψει στην Αθήνα, ωστόσο «σύντομα θα σμίξει ξανά με τα ετεροθαλή αδέλφια του».

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η πηγή: «φοβήθηκε τόσο πολύ να πάει στην Αθήνα και δεν χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα του».

Ωστόσο, θα αποτίνει το δικό του φόρο τιμής τον πατέρα του μέσα στην εβδομάδα, οπότε και η σορός του 46χρονου επιχειρηματία θα μεταφερθεί στην Αυστραλία για την ταφή.

Οι σκέψεις της συζύγου του για μετακόμιση στην Αυστραλία

Την ίδια ώρα, η εν ψυχρώ εκτέλεση του 46χρονου άφησε τη σύζυγό του, την Ελληνοουκρανή πρώην Playmate, Βικτώρια Καρύδα, να ζει μέσα στο φόβο μαζί με τα δύο παιδιά τους.

Όπως ισχυρίζεται μάλιστα η Daily Mail Australia, επικαλούμενη τα «Νέα», επισημαίνει ότι το μοντέλο κρυβόταν μετά τη δολοφονία του συζύγου της, έχοντας απενεργοποιήσει λογαριασμούς στα social media, ενώ πλέον σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Αυστραλία.

Η ίδια, μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είχε ιδέα ότι ο σύζυγός της κινδύνευε.

«Δεν φοβόταν κάτι. Δεν μας είχε πει τίποτα για απειλές. Κάναμε μια ήσυχη ζωή», φέρεται να υποστήριξε στην αστυνομία, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τόγκος, ο οποίος είχε σχεδιάσει το νυφικό της Βικτώριας Καρύδα, δήλωσε στην Sydney Morning Herald ότι το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο και πως ο ίδιος εκτιμά ότι το μοντέλο δεν είχε ιδέα για το παρελθόν του συζύγου της.

«Ακόμα κι αν ο σύζυγός της είχε οποιουδήποτε είδους άλλη δουλειά, δεν πιστεύω ότι ήξερε κάτι γιατί ζούσε στο δικό της κόσμο, σε ένα σύννεφο. Όταν είσαι ερωτευμένος τα βλέπεις όλα αλλιώς, όμορφα. Δεν πιστεύω ότι ξέρει κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.
«Είμαι πολύ λυπημένος, είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για εκείνη, έχει δύο παιδιά, είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε ο Τόγκος.

«Ραγίζει» καρδιές η χαροκαμένη σύζυγος

Η κηδεία του επιχειρηματία, όπως και η δολοφονία του, βρέθηκε στα πρώτα θέματα των αυστραλιανών ενημέρωσης. Η Sydney Morning Herald, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την ατμόσφαιρα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα.

«Κανείς δεν μιλούσε. Αντ' αυτού ο θρήνος της Βικτώριας Καρύδα που αντηχούσε σε όλη την τελετή. Ντυμένη στα ολόμαυρα, με μαύρα μποτάκια Louis Vuitton φαινόταν να υπομένει στωικά ό,τι συνέβαινε. Κρατώντας το μικρό γιο της αγκαλιά, ακουμπούσε το κεφάλι της στο δικό του, απομακρύνοντας το πρόσωπό της από το συγκεντρωμένο κόσμο στην εκκλησία.

Δύο φορές, όταν το φέρετρο ήταν ανοιχτό, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, η Καρύδα μιλούσε χαμηλόφωνα, χάιδευε και φιλούσε το νεκρό σύζυγό της. Τα παιδιά της κάθονταν δίπλα της και φαίνονταν να έχουν αντιληφθεί ελάχιστα τι σήμαινε το ακίνητο σώμα του πατέρα τους μπροστά τους. Σε κάποια στιγμή ο μικρός Αχιλλέας, με την παιδική του αθωότητα άρχισε να τρέχει γύρω από το φέρετρο και να σκουντά το σώμα του πατέρα του φωνάζοντάς του να ξυπνήσει.

Όταν για πρώτη φορά άνοιξε το φέρετρο, 40 λεπτά πριν ξεκινήσει η τελετή, η μητέρα του Μακρή αγκάλιασε το σώμα του γιου της, φωνάζοντας: Το αγόρι μου, το παιδί μου», γράφει η εφημερίδα.

Πού στρέφονται οι έρευνες τις αστυνομίας

Η αστυνομία αναζητά απαντήσεις για τη δολοφονία του 46χρονου στις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην παραλιακή και τη Μύκονο.
Σύμφωνα με αναλυτές της Ασφάλειας, τα ανοίγματα του «Αυστραλού», όπως ήταν γνωστός, στο νησί των Ανέμων ίσως να «ενόχλησαν» κάποιους που θεώρησαν ότι πάει να βάλει χέρι στη «χρυσή πίτα» της Μυκόνου, αποφασίζοντας έτσι να τον βγάλουν από τη μέση.

Παράλληλα και μέσα από τις καταθέσεις της συζύγου του, του πατέρα και ατόμων του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του, προσπαθούν να μάθουν αν ο επιχειρηματίας είχε οικονομικές ή προσωπικές διαφορές, αλλά και αν φοβόταν κάτι, έτσι ώστε να βρουν την άκρη του νήματος της μαφιόζικης εκτέλεσης. Πιστεύουν πως το κίνητρο ίσως τους οδηγήσει στο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση της Βούλας.