Προσέφυγε στον Εισαγγελέα για την επίθεση που δέχτηκε

Προσέφυγε στον Εισαγγελέα  για την επίθεση που δέχτηκε

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέφυγε σήμερα ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έπειτα από την επίθεση δέχτηκε χθες την ώρα που δίδασκε σε ένα από τα αμφιθέατρα του Ιδρύματος.


Συγκεκριμένα  το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια περίπου 130 φοιτητών, όταν 30 άτομα εισέβαλαν πετώντας αυγά στο αμφιθέατρο, όπου παρέμειναν για πάνω από μισή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρώην πρύτανη. Μάλιστα έφτασαν μέχρι την έδρα όπου ήταν ο πρώην πρύτανης  και ένας εξ αυτών τον χτύπησε με γροθιές.

Ο κ. Γρυσπολάκης είναι ο πρόεδρος της πενταμελούς οργανωτικής επιτροπής, που αποτελείται από τους αρχαιότερους καθηγητές και έχει οριστεί προκειμένου να οργανώσουν την εκλογή του νέου συμβουλίου του Πολυτεχνείου που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή  κατατρομοκράτηση για εκείνον , ως προέδρου, και των άλλων μελών της επιτροπής για να μην γίνουν οι εκλογές για το συμβούλιο.
 Χαρακτηριστικά περιγράφει πως η ομάδα εισήλθε μέσα στην αίθουσα, ο ένας που φορούσε κασκόλ κινήθηκε εναντίον του, όμως  εκείνος του τράβηξε το κασκόλ και αποκάλυψε το πρόσωπό του, ενώ  επεσήμανε πως είχε προειδοποιήσει την πρυτανεία του Ιδρύματος για τις απειλές που δεχόταν.

Το περιστατικό έσπευσε να  καταδικάσει  επίσης με δήλωσή του ο πρύτανης του Ιδρύματος Γιάννης Φίλης. «Είναι προφανές ότι καταδικάζομε το γεγονός, δεν τίθεται καμιά συζήτηση πάνω σε αυτό. Θέλουμε να βρούμε τρόπους ώστε να επέλθει ηρεμία στο Ίδρυμα διότι υπάρχουν διαμορφωμένες καταστάσεις, εδώ και πολλά χρόνια, που πρέπει να τις διαχειριστούμε με σώφρονα τρόπο, όχι με ακρότητες, για να μην υπάρξουν ακρότητες. Αυτό προσπαθούμε να κάνομε και θα κάνομε στη συνέχεια», τόνισε ο κ. Φίλης.

Σημειωτέον, ο πρώην πρύτανης έχει δεχθεί ανάλογες επιθέσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν. Την πρώτη φορά «κουκουλοφόροι» είχαν εισβάλει στο γραφείο του και του πέταξαν μια τούρτα στο πρόσωπο, ενώ μια δεύτερη φορά είχε δεχτεί επίθεση την ώρα που περπατούσε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων.