ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: «Αστακός» η Αθήνα για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών

Πολυτεχνείο: «Αστακός» η Αθήνα για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών

Πολυτεχνείο: «Αστακός» η Αθήνα, καθώς χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται ήδη επί ποδός ενόψει των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Από νωρίς το πρωί αύριο, (17/11) θα ανοίξει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις πόρτες του το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας, για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973.

Ωστόσο, επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από το ιστορικό κτήριο.

polytexneio 1 copy

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Επίσης, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15:00, ενώ οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» θα κλείσουν στις 16:30.

Σημειώνεται, ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το Πολυτεχνείο

polytexneio 6

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από την Πέμπτη 15-11-2018 έως την Παρασκευή 16-11-2018.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις κατά την ημέρα της πορείας θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Σημειώνεται, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ο τριήμερος εορτασμός, που θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση την κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, «Αβέρωφ». Η Επιτροπή Εορτασμού έχει ήδη κάνει έκκληση με ανακοίνωσή της να αποχωρήσουν οι καταληψίες και έχει σχολιάσει ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτήριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες».