Τέλος Ακίνητης Περιουσίας: Πρώτα πληρώστε και μετά βλέπουμε...

Τέλος Ακίνητης Περιουσίας: Πρώτα πληρώστε και μετά βλέπουμε...

Πρώτα θα πληρώσουν οι καταναλωτές τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν λάθη στον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και μετά θα γίνουν οι όποιες διορθώσεις.

Αυτό απεφάνθη το οικονομικό επιτελείο σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ θα στείλει στους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.

Όσον αφορά στη ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Σε ότι αφορά στην προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας , κρίθηκε ότι έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, γι’ αυτό αποφασίστηκε πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε εντολή από τον κ. Βενιζέλο να συμπληρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση, ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες.

Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ είναι στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων και αποφασίστηκε όλο αυτό το σύστημα να επεκταθεί και στα ΚΕΠ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να επιλύονται τα προβλήματα στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του μέτρου.

Η ΓΓΠΣ θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση που θα ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν ήδη επιλύσει τα προβλήματά τους μέσω sms, να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής συμπληρωματικών μηνυμάτων.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος θα κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών σε μεμονωμένες περιπτώσεις δημάρχων που θέλουν να εμφανίζονται ως «ηγέτες» ενός κινήματος άρνησης εφαρμογής του νόμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι γενικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, τον γενικό γραμματέα δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμήση και τον γενικό διευθυντή Τάκη Βασιλείου.

Μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και οι αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.