ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αρχίζει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αρχίζει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία

Κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματίαΜιχάλη Λεμπιδάκη.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σχεδιάσει τα μέτρα που θα θέσει σε ισχύ εντός αλλά και εκτός του δικαστικού μεγάρου.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία. Μια κατάθεση, που όπως σημειώνει το cretapost.gr, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας θα βρεθεί ουσιαστικά για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την αρπαγή και την πολύμηνη ομηρία του.

Με τον μόνο με τον οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχει μιλήσει, ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας, σε μια συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσία της αρμόδιας ανακρίτριας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να είπε στον 44χρονο: «σε προσωπικό επίπεδο μου είχατε φερθεί ανθρώπινα».

Γεγονός είναι ότι και άλλοι εκ των κατηγορουμένων θέλησαν να τον συναντήσουν κάτι όμως που δεν έγινε.

Δώδεκα οι κατηγορούμενοι

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 12. Οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι και οι 4, οι οποίοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να είναι περισσότεροι από 10 ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη διαχωρίσει την θέση τους. Άλλοι αναφέρουν ότι οι εντολείς τους δεν γνώριζαν που είχαν μπλέξει και άλλοι ότι εκβιάστηκαν να συμμετέχουν στην ομηρία του Λεμπιδάκη.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 40 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία, των κατηγορουμένων αλλά και αστυνομικοί που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στην αναζήτηση και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Πηγή φωτογραφίας (αρχείου): Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Όλες οι απαντήσεις σχετικά με τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr

Έτσι θα αγοράσετε αυτοκίνητο από 400 ευρώ και μοτοσυκλέτες από 120 ευρώ - Δείτε όλη τη λίστα

Οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν - μεταξύ άλλων - τα αποτελέσματα για μια σειρά ευρημάτων που έχουν αποσταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Neakriti.gr, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αναμένονται από την Αθήνα σχετίζονται με δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που «σάρωσαν» χώρους στους οποίους κρατείτο όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, εκτός από δακτυλικά αποτυπώματα, έχουν σταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια και δείγματα DNA.

Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω αποτελέσματα ενδεχομένως να «ανοίξουν τον δρόμο» για τη δρομολόγηση περαιτέρω εξελίξεων στην επίμαχη υπόθεση. Εξάλλου, η κύρια ανάκριση συνεχίζεται - μεταξύ άλλων - και με άλλες ανακριτικές πράξεις. Πρέπει να τονιστεί σημειώνει το δημοσίευμα, πάντως, ότι η διαδικασία έχει ακόμη πολύ δρόμο. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κύρια ανάκριση θα διαρκέσει αρκετές ακόμη εβδομάδες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κύρια ανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Με όλα τα υφιστάμενα δεδομένα, πάντως, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να προκύψει εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση απαγωγής. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να ξεκαθαριστεί και με την έκδοση των αποτελεσμάτων που έχουν σταλεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες απορρίφθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές το αίτημα αποφυλάκισης, στο οποίο είχε προβεί κρατούμενος που εμπλέκεται στην υπόθεση. Πρόκειται για άνδρα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, και ο οποίος ζήτησε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Εντούτοις, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε, με τον κρατούμενο να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Πηγή πληροφοριών: Νeakriti.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2018: Αυτή είναι η νέα τάση στην επιλογή σχολής - Πώς θα επηρεάσει τις βάσεις

Συγκλονιστική ιστορία: Πιλότος βρέθηκε ζωντανός 30 χρόνια μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του!