Αλβανοί πίσω από τη δολοφονία ενός υπαλλήλου

Αλβανοί πίσω από τη δολοφονία ενός υπαλλήλου

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 55χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ που δολοφονήθηκε την 29-12-2009, στη Πετρούπολη.

Δράστης της ανθρωποκτονίας, είναι 26χρονος Αλβανός, κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, καθώς και ένα ακόμα άτομο, που αναζητείται από τις Αρχές.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι δράστες το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου του 2009 με απειλή όπλου, εισήλθαν εντός πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και πυροβόλησαν δύο φορές τον 55χρονο υπάλληλο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Μέσα στο πρακτορείο βρέθηκαν δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου και δύο βολίδες διαμετρήματος 7,62 mm TOKAREV. Από τις συγκριτικές εξετάσεις των καλύκων διαπιστώθηκε ότι αυτοί είχαν βληθεί από το ίδιο όπλο με το οποίο τελέσθηκε η ανθρωποκτονία 29χρονου άνδρα τον Μάιο του 2010, στο 40ο χλμ. της Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο Κορωπί για την οποία και συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 26χρονου Αλβανού υπηκόου και του συνεργού του, για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία σε βάρος του 55χρονου ημεδαπού.