ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συγκλονίζει η μητέρα παιδοκτόνου Ζακύνθου - Όταν τον σκότωσε είπε: «Μάνα, τελείωσαν τα βάσανά μας»

Συγκλονίζει η μητέρα παιδοκτόνου Ζακύνθου - Όταν τον σκότωσε είπε: «Μάνα, τελείωσαν τα βάσανά μας»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρεις για την φρικτή καθημερινότητα που βίωνε η οικογένεια, περιγράφει η μητέρα του 26χρονου Αλέξη από τη Ζάκυνθο, που συγκλόνισε το νησί, όταν αποφάσισε να γλιτώσει από τα χέρια του πατέρα του ακόμα και τα θετά του αδέλφια.

Για τα εφιαλτικά αυτά χρόνια που έζησε στο πλευρό του πρώην συζύγου της, μίλησε η μητέρα του πατροκτόνου της Ζακύνθου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δε θα ξεχάσω το ξύλο που έφαγα από αυτόν τον άνθρωπο» είπε η μητέρα του 27χρονου Αλέξη, ο οποίος τον περασμένο Μάιο πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον ταχυδρόμο πατέρα του, επειδή κακοποιούσε εκείνον και τα αδέρφια του.

Η μάνα του Αλέξη ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα το 1991 για μία καλύτερη ζωή. Εδώ γνώρισε τον πατέρα του Αλέξη και έφερε στον κόσμο τον γιο της. Η ευτυχία κράτησε μόλις έναν χρόνο. Μετά ξεκίνησε ο εφιάλτης:

«Χτύπησε τον γιο μου που ήταν 1,5 χρονών, επειδή ανέβηκε σε καρέκλα και του τη λέρωσε» περιγράφει η μητέρα του πατροκτόνου της Ζακύνθου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Aδελφός 27χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο: «Σκότωσε έναν Κέρβερο»

Κάθε φορά που προσπαθούσε να φύγει από τη φυλακή της -όπως περιγράφει το σπίτι τους- την σάπιζε στο ξύλο:

«Δεν υπήρχε μέρα που να μην φάμε ξύλο και που να μην κλάψουν τα παιδιά μου. Όταν του έλεγα ότι "θα φύγω", με σκότωνε στο ξύλο. "Θα σε σκοτώσω και σένα και τα παιδιά, όπου κι αν πας" μου έλεγε».

Ακόμα και όταν βρήκε τη δύναμη να τον εγκαταλείψει, εκείνος δεν σταμάτησε να τους απειλεί.

«Καθημερινά έπαιρνε τηλέφωνο τον Αλέξη και του ζητούσε να του βρει γυναίκα για τον ίδιο, όχι για τα παιδιά. Ήθελε να είναι πολύ νεότερή του. Μέχρι που του είπε ότι, αν δεν μπορέσεις να μου βρεις γυναίκα, θα μου φέρεις τη μάνα σου και την αδερφή σου, κι ας έχει μωρό. “Εγώ και σήμερα αν έρθει η μάνα σου θα τη δεχτώ”» περιγράφει η μητέρα του Αλέξη.

Μάλιστα δεν έκρυψε, πως ο πρώην σύζυγός της, στο παρελθόν της είχε ζητήσει να παντρευτεί την κόρη της από τον 1ο της γάμο.

Τα χρόνια πέρασαν και ο 70χρονος ξαναπαντρεύτηκε, αποκτώντας δύο ακόμα παιδιά. Όμως, η τρίτη σύζυγος του πέθανε από καρκίνο και έμεινε μόνος με τα ανήλικα παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί της. Όταν η μικρή ετεροθαλής αδερφή του παραπονέθηκε για πόνο στα γεννητικά όργανα, ο Αλέξης δεν άντεξε. Έδωσε ραντεβού θανάτου στον πατέρα του, πήρε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε τρεις φορές. Μια στο πρόσωπο, μια στην καρδιά και μια στον ώμο.

Τα πρώτα λόγια που της είπε ο Αλέξης μετά τη δολοφονία:
«Μάνα τελείωσαν τα βάσανά μας. Δε θα φοβάσαι άλλο ούτε εσύ, ούτε τα αδέρφια μου. Θα κοιμόμαστε ήσυχοι» είπε στη μητέρα του ο 27χρονος όταν έγινε γνωστό πως εκείνος ήταν ο δράστης της δολοφονίας.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, η μητέρα του θυμάται πως όταν πήγε να τον δει στο κρατητήριο, «το πρόσωπό του ήταν γαλήνιο. Μου είπε “μάνα τώρα είμαι άνθρωπος. Τώρα θα κοιμάμαι ήσυχος!”»

«Δεν μπορούσε άλλο να βλέπει τα παιδιά να βασανίζονται. Έχω μερίδιο ευθύνης, γιατί δεν πήρα στα σοβαρά τον Αλέξη όταν μου ζητούσε βοήθεια για τα παιδιά» κατέληξε η μητέρα του.