ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Προανάκριση για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της

Ελένη Τοπαλούδη: Προανάκριση για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προανάκριση για τον ξυλοδαρμό μέσα στη φυλακή του 19χρονου, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδης στη Ρόδο.

Ο κατηγορούμενος ενώ βρισκόταν στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα, ξυλοκοπήθηκε από άλλους κρατούμενους, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Όπως μετέδωσε το STAR, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι κρατούμενοι ξυλοκόπησαν το νεαρό κατηγορούμενο, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα.

Η έρευνα κινείται σε διπλή κατεύθυνση. Στο πρώτο σκέλος η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Θα εξεταστεί, δηλαδή, πως οι άλλοι κρατούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στον απομονωμένο χώρο που βρισκόταν ο 19χρονος και αν κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια για να επιβληθεί ο νόμος της φυλακής.

Στο δεύτερο σκέλος, τρία ανώτατα στελέχη του υπουργείου μετέβησαν το πρωί στις φυλακές Αυλώνα και ζήτησαν να εντοπιστούν οι δράστες προκειμένου να τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές αλλά να ασκηθούν και ποινικές διώξεις σε βάρος τους.

Το ζήτημα θεωρείται πολύ σοβαρό καθώς από την πρώτη στιγμή είχε δοθεί εντολή ο συγκεκριμένος κρατούμενος να τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο μακριά από τους υπόλοιπους, ώστε να αποφευχθούν όσα τελικά έγιναν και καταγράφηκαν σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα, τα οποία επίσης απαγορεύονται στη φυλακή.