ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα (16/12) τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα (16/12) τα καταστήματα

Ανοικτά είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Σημειώνεται ότι ανοιχτά είναι και κάποια σουπερμάρκετ ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας.

Τα καταστήματα θα είναι -σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας- ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ)

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) είχε προκηρύξει απεργία για σήμερα και όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο».

Εκτός από τις Κυριακές 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου 2018, κατά τις οποίες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4177/2013 αρ. 16 παρ. 1β & Ν.4314/2014 αρ. 108 παρ. 1) επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, οι καταναλωτές θα έχουν αρκετές ώρες στη διάθεσή τους για τις εορταστικές αγορές τους.

Το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2018 - Πρωτοχρονιάς 2019, σύμφωνα με τις αποφάσεις των εμπορικών συλλόγων, προβλέπει ότι τις καθημερινές μπορούν να είναι ανοικτά τα καταστήματα μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα Σάββατο 22 και 29 του μήνα τα εμπορικά καταστήματα προτείνεται να είναι ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Δευτέρα 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου προτείνεται τα καταστήματα, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, να παραμείνουν κλειστά.

Μικρές διαφοροποιήσεις υπάρχουν στα προτεινόμενα ωράρια των εμπορικών συλλόγων, κυρίως ως προς την ώρα που ανοίγουν τα καταστήματα και οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από την ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ιαχές πολέμου από Ερντογάν: «Θα τους θάψουμε στα ορύγματα που σκάβουν»

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή από τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρά φαινόμενα