ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χανιά: Με διαμαρτυρίες ξεκίνησε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Λυκειάρχη (pics)

Χανιά: Με διαμαρτυρίες ξεκίνησε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Λυκειάρχη (pics)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα (17/12) στα Δικαστήρια Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθεί στον Λυκειάρχη του 4ου Γενικού Λυκείου ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα μαθητή.

Μέλη συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων από σχολεία των Χανίων αλλά και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Λυκειάρχη του 4ου Λυκείου Χανίων ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα μαθητή μέσα στο γραφείο του. Παράλληλα θέλησαν να στείλουν μήνυμα κατά της βίας καταδικάζοντας τον προπηλακισμό του Διευθυντή.

Στα δικαστήρια μεταφέρθηκε ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο οποίος παραπέμφθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου, προκειμένου να κριθεί από την δικαιοσύνη.

Η εκδίκαση ξεκίνησε το μεσημέρι με τον κατηγορούμενο γονέα να ζητάει αναβολή της εκδίκασης υπόθεσης.

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα αναβολής και η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του διευθυντή του σχολείου ο οποίος είπε πως είχε κληθεί ο γονιός μαθητή που την προηγούμενη ημέρα είχε χτυπήσει δύο μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Όπως ανέφερε ο διευθυντής, ανέφεραν στον γονέα τα επεισόδια και ο γονιός αρνήθηκε το δεύτερο συμβάν που εμπλεκόταν ο γιος του και δέχθηκε μόνο το πρώτο συμβάν.

«Με κοιτούσε επίμονα ο γονιός » είπε ο διευθυντής του σχολείου στην κατάθεσή του και συνέχισε λέγοντας πως «έκλεισα την πόρτα του γραφείου μπροστά μου ο γονιός και ο γιος του. Ο γιος αρνήθηκε ότι χτυπούσε το παιδί του Γυμνασίου. Εκ θέσεως έπρεπε να πιστέψω την υποδιευθύντρια του Γυμνασίου που έλεγε ότι κτυπούσε παιδί Γυμνασίου. Πρότεινα να πάει σε άλλο σχολείο ή να πάρει για μια μέρα αποβολή και να πάει σε συμβουλευτική. Τότε ο γονέας με κτύπησε απρόσμενα με δύο γροθιές στον κρόταφο. Το παιδί του είπε μην το κτυπάς. Φεύγοντας (ο γονέας) είπε μόνος σου έπεσες δεν είχες τραύματα. »

Στην συνέχεια της κατάθεσής του ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε πως « έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές εξαγριωμένους και αγανακτισμένους γονείς αλλά πάντα τα βρίσκαμε στα πλαίσια της συγκατάβασης και της συνεννόησης. Πρώτη φορά δεχόμαστε επίθεση από γονέα. Από τον τρόπο που με κοιτούσε ο γονιός και από τον τρόπο που με κτύπησε συμπεραίνω ότι ήθελε να με χτυπήσει».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

"Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις της εκπαίδευσης σε ανθρώπινο δυναμικό, το στοίβαγμα 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, τους μισθούς πείνας, την απαξίωση και συκοφάντηση της δουλειάς μας απ την πολιτεία, τη λοιδορία από τα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων και των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος και λίπασμα που καλλιεργούν το «δικαίωμα» του προπηλακισμού απέναντι σε συναδέλφους.Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, να μένουν πάντοτε Άνθρωποι και Δημοκράτες. Να έχουν τα μυαλά και τις καρδιές τους ανοιχτά για να χωρέσουν όλο τον πλούτο και τον καημό αυτού του κόσμου. Να έχουν τις γροθιές τους κλειστές για να παλεύουν, όχι για να τραμπουκίζουν. Να παλεύουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο ειρηνικό, που να προσφέρει σε όλους μία θέση κάτω από τον ήλιο, όχι κάτω απ’ το χώμα"

Σύλλογος καθηγητών 3ου Λυκείου

"Ο Σύλλογος των Καθηγητών, του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων επιθυμεί να εκφράσει την συμπαράστασή του στον διευθυντή του
4ου Γενικού Λυκείου Χανίων για την αήθη επίθεση που δέχτηκε μέσα στο γραφείο του, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από γονέα μαθητή.
Αποδοκιμάζουμε ομόφωνα με τον πλέον έντονο τρόπο αυτή την ενέργεια του γονέα η οποία προσβάλλει τον πολιτισμό μας και ζητούμε την τιμωρία του από την δικαιοσύνη.
Η βία δεν καμιά έχει θέση στο χώρο του σχολείου και είναι χρέος όλων μας να το αναδείξουμε αυτό έμπρακτα. Οι εκφραστές της πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται".

ΠΗΓΗ Χανιώτικα Νέα /φωτο zarpanews.gr