ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στο Άργος: Ταμπέλα απαγορεύει τη διέλευση ΑμεΑ στην κεντρική πλατεία

Σάλος στο Άργος: Ταμπέλα απαγορεύει τη διέλευση ΑμεΑ στην κεντρική πλατεία

Η ταμπέλα προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Ταμπέλα που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία του Άργους απαγορεύει τη διέλευση ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια λόγω της κλίσης του εδάφους, προκαλώντας αντιδράσεις.

argos tampela amea2

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία, αναφέρει το doryforos.gr.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι γνωστοποίησε την εξής ενέργεια του:

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».

Ένας πολιτικός μηχανικός από το Άργος, ο Πέτρος Θωμόπουλος, κατήγγειλε επίσης τη διοίκηση του Δήμου Άργους, για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία καθώς, όπως αναφέρει, στην πλατεία της πόλης κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι, το οποίο έχει όμως κλίση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα από το ένα τμήμα της πλατείας στο άλλο.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Αστυνομία: Απέδρασε επικίνδυνος κακοποιός

Είστε συνταξιούχος; Δείτε ποιες συντάξεις θα αυξηθούν έως και 111 ευρώ από 1/1/2019