ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Έτσι διέφυγαν οι τρομοκράτες που έβαλαν βόμβα στον ΣΚΑΪ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Έτσι διέφυγαν οι τρομοκράτες που έβαλαν βόμβα στον ΣΚΑΪ

Βίντεο - ντοκουμέντοαπό τη διαφυγή τωντρομοκρατώνπου τοποθέτησαν τη βόμβα στο κτήριο όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εφημερίδα Καθημερινή, είδε το φως της δημοσιότητας.

Κάμερα ασφαλείας στην ταράτσα του κτηρίου, κατέγραψε το όχημα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

Οι τρομοκράτες επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο Ι.Χ. - μάρκας Opel Corsa - όπως φαίνεται από το βίντεο που δημοσιεύει η Καθημερινή, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στα μεταλλικά κιγκλιδώματα του κτηρίου, έκαναν αναστροφή και διέφυγαν από το σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Νέας Ιωνίας στις 18 Νοεμβρίου και εντοπίστηκε καμένο στα Πετράλωνα.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση

Οκτώ άτομα που κινούνται στο χώρο των αντιεξουσιαστών -κάποιοι εκ των οποίων δίνουν πολύ συχνά το παρών στις δικαστικές αίθουσες για να συμπαρασταθούν στον αρχιτρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκο Μαζιώτη- εκτιμούν οι Αρχές ότι αποτελούν το βασικό πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Στην αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι ότι όταν δημιουργήθηκε αρχικά η οργάνωση, τα μέλη της ήταν περισσότερα. Ορισμένοι, όμως, οδηγήθηκαν στη φυλακή για ποινικές και μη εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα η οργάνωση να αποδεκατιστεί.